
Op deze pagina komen de meest actuele hoofdstukken van het kookboek te staan in pdf vorm. Kopers van het kookboek krijgen t.z.t. (vermoedelijk vanaf medio 2025) de gelegenheid om deze hoofdstukken te downloaden. De addendum zal als eerste worden vrijgegeven, momenteel leggen we de laatste hand aan een omvangrijke aanvulling die alleen in PDF vorm verkrijgbaar zal zijn.
AANBIEDING:
We hebben nog een aantal kookboeken over. Diegene die eerder een kookboek besteld hebben, kunnen een tweede exemplaar bestellen voor de prijs van € 25,95 inclusief verzendkosten door een appje of een mailtje te sturen.

Inleiding
In dit hoofdstuk staat een voorwoord en de index en wordt het verschil uitgelegd tussen verschillende soja-sauzen en sambals.

Appetizers
De basis van dit kookboek is de Aziatische keuken, maar voor je aan de maaltijd begint, vind je hier een aantal algemene en kleine voorgerechtjes.

Soepen
Deze gerechten kunnen, mits goed gevuld, ook als volledige maaltijd dienen, maar zijn als klein gerecht een mooie start van je menu.

Rundvlees
Rundvlees vraagt soms om een langere bereidingstijd, maar dit geeft je voldoende ruimte om in de tussentijd de rest van het menu te bereiden.

Varkensvlees
Deze vleessoort is vaak de basis van een "Hollandse" maaltijd. Er zijn verschillende mogelijkheden om het vlees te bereiden en ook bestaat de mogelijkheid om aangegeven sauzen tussen de gerechten te wisselen.

Gevogelte
Natuurlijk is kip een herkenbaar product. Maar in dit kookboek staan een aantal varianten met kip en eend.

Vis gerechten
Niet iedereen denkt er zo over, maar zonder vis is een mooi menu niet kompleet. Overigens kunnnen kleine porties van deze gerechten ook zeker dienen als een appetizer.

Big green egg
Als het weer het toe laat en de mogelijkheid bestaat, moet je zeker een aantal van deze gerechten proberen op een BBQ. Overigens met een beetje creativiteit kunnen een aantal gerechten ook in de oven gemaakt worden.

Groenten
Geen menu is compleet zonder één of meerdere groenten op tafel. Er is een keuze uit warme een koude groenten, waarbij de koude gerechten zeker goed passen bij een BBQ.

Bijgerechten
Je kunt er voor kiezen om vlug even rijst te koken, maar met deze gerechten kun je een menu op een bijzondere wijze completeren.

Sauzen
Bij gerechten wordt altijd aandacht besteed aan het maken van een saus. Maar in dit hoofdstuk staan de sauzen uitgebreid beschreven en ook al kook je verder niets uit dit boek, de sauzen passen goed bij verschillende soorten vlees en vis.

Addendum
Al tijdens het afronden van het kookboek kreeg ik nieuwe ideeën om gerechten te maken. Deze staan in de hoofdstuk op chronologische volgorde.